07 mei 2018

Professor Ursula Basset bezoekt De Toren

Dinsdag 8 mei om 12 uur schuift Professor Ursula Basset mee aan onze Torentafel


Ursula is een Argentijnse professor in familie-, personen- en successierecht. Daarnaast is zij directeur van het interdisciplinair onderzoekdepartement voor onderzoek in familiematerie aan de Austral University, directeur van het onderzoekscentrum voor familierecht aan de Pontifical Catholic University of Argentina, secretaris-generaal van de International Society of Family Law en van de Acadamica Iberoamericana de Derecho de Familia.

Het CV van Ursula is duizelingwekkend en illustreert haar ruime interesse voor de mens van fundamentele mensenrechten, over private en familiale aangelegenheden tot bio-ethiek. Ursula maakt deel uit van het "Opening  the future" projectteam aan de KUL.

Opening the future is een nieuwe mecenaatscampagne binnen de KU Leuven, gestart in 2013. Ze is gericht op de werving van grote giften om bijkomende financiële ondersteuning te bieden voor wetenschappelijk onderzoek naar drie neurodegeneratieve hersenaandoeningen, met name de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson en Amyotrofe Laterale Sclerose (ALS), spierdystrofie en autisme. Wie graag meer wil weten over dit project , kan dat via onderstaande link.

 https://www.kuleuven.be/mecenaat/openingthefuture


We zijn blij én vereerd dat Ursula wil komen kennismaken met ons Torenproject.

Gezien haar zeer drukke agenda, komt de bevestiging van haar aanwezigheid op de valreep maar we vermoeden dat ook jij mogelijk graag aanwezig wil zijn.

We trachten morgen rond 12 uur aan tafel te gaan en voorzien ruimschoots de tijd voor een gesprek met haar. Voertaal is Engels maar we voorzien ondersteuning waar dat nodig is.

Wilt u er graag bij zijn? Geef even een seintje via mail dian.thys(at)gza.be 

Partners/mantelzorgers zijn ook van harte welkom.